top of page

Gratis tips till företag om bildkommunikation!

Uppdaterat: 21 feb. 2018

Har du ett företag - stort eller litet - och du vill synas på ett proffsigt sätt online? Visste du att bilder är det första vi lägger märke till när vi scrollar runt. Videor med. Vi som jobbar med marknadsföring jobbar med känslor. Att fånga dem. Skapa dem. Förmedla dem. Här kommer några tips till dig som vill lyfta din bildkommunikation i företaget och ett exempel på hur vi gjort i ett case! Det finns hur mycket som helst att lära sig på detta ämne - här kommer några tips!


Börja från början & lär känna ditt företags personlighet!

Som vilken dating process som helst. Lär känna dig själv och vad du står för, vad du gillar, vad du vill förmedla. Utveckla ditt varumärkes personlighet. Så du vet hur du ska fronta och inte fronta. Så kommer du attrahera de som gillar det du gillar. Och kärlek kan uppstå <3 Då behövs ett grundligt jobb göras så det blir lätt att hitta varandra. Vilken är min affärsidé? Vilka värderingar är viktigt för mig? Vad är jag unik på? Hur & var ska jag sälja? Prisbild? Hur och var vill jag synas? Ska jag ha en hemsida? Finnas i sociala medier? Börja litet så du levererar kvalitet direkt från början. Visa vem du är. På riktigt. Var autentisk. Var positiv och ödmjuk i din kommunikation.


Vem är min idealkund?

Vilka kunder är mest intresserade? Lär känna dem. Vad har de för intressen? Var söker de information? Hur söker de information? Ålder? Vilka ord söker de på för att hitta dig? osv.


Hur ska jag utifrån ovan marknadsföra mig själv?

Skriv ner några punkter på vad som är viktigt att tänka på för att underlätta för kunden att hitta dig. Fundera på vilka bilder du behöver ta som fångar värderingar, ditt kunderbjudande och det som är viktigt för kunderna. Använd sedan de sökord/hashtags du och dina kunder använder för dina produkter/tjänster. Starta upp konton i sociala medier men använd bara de du hinner sköta. Befinn dig på de arenor dina kunder befinner sig på. Kan vara bloggar, communities eller bygg en hemsida där du välkomnar dem. Då kommer sökmotorer enklare hitta dig och så även kunderna.


Case Modicum Skincare, USA


Grundaren & Varumärkets personlighet: Monika älskar naturen och allt med den. Hon strosar runt i sin trädgård och i skogen - pratar med träden. Är ett med naturen och dess varelser. För Modicum är det viktigt att allt ska vara så nära naturen det bara går. Hållbart. På ingen levande varelses bekostnad. 100 % naturliga ingredienser. Innehållet ska alltid vara de mest effektiva naturliga oljorna med de mest effektivt helande kvaliteterna. För huden. Produkten är back to basics. Tillbaka till naturen. Till nedvarvning. Modicum handlar helt om balans. I vår själ, vår kropp och i relation till vår planet. Att produkterna är enkla och otroligt effektiva marknadsförs sig själv.


Idealkunden:

De med samma värderingar som Modicum och som vill unna sig kvalitet. Veganer och vegetarianer är två andra stora kundgrupper. Personer i 15-70-årsåldern med hudproblem. För kunderna är nedvarvning viktigt, att det ska vara enkelt, djurvänligt och miljövänligt. Man bidrar till något bra. Något positivt. Något hållbart.


Exempel på effektiv bildkommunikation:

vi valde att fota produkterna i naturen - där Monica alltid trivs som bäst och där produkterna kommer ifrån. Känslan av friskhet. Av att nästan kunna smaka på källvattnet. Sedan använder vi bilderna på hemsidan (ny hemsida kommer i mars 2018) där vi använder sökord vår kunder använder så de lätt kan hitta oss när de söker efter oss online. Nu är detta i USA så allt är på engelska men för att ge en översikt på svenska kan sökord exempelvis vara: #hållbarhudvård #miljövänlighudvård #veganskhudvård #djurvänlighudvård #enkelhudvårdsprodukt #essentiellaoljor #modicumskincare #modicumsweden #naturligahudoljor Vi har även använt oss av taggar som #botaeksem #oljighud #finnighy osv.


Sedan har vi integrerat sökorden i texter och bakomliggande SEO-programmering och även använt dem löpande i sociala medier och på hemsidan. Ju mer strategisk och konsekvent man är i detta desto lättare är det för kunden att hitta vår produkt när de söker online.

En balanserad livsstil är A & O för. Då valde vi att plåta ägaren när hon yogar i skogen som hon ofta gör. Visa vem hon är och visa känslan och vikten av balans.

Modicum Skincares community är medvetna om sina val, om sin hälsa och naturen. Därför är en viktig del i marknadsföringen att inspirera till positiva val i livet och till att ta hand om dessa delar av våra liv. Vi delar med oss av inspiration, recept på hälsosam mat, hur hjärnan fungerar för ökad livskvalitet osv. Vad sägs om den här som står på Monicas altan.

Hon har till och med en soptunna som är positiv :D Visa upp de autentiska detaljerna med dig och din verksamhet. Det behöver inte vara perfekt - långt ifrån - var dig själv.

Personlig kontakt är viktigt. Ägaren svarar på de flesta mail själv och vill möta kunderna själv så ofta hon kan. Då är jag såklart med och plåtar i ett sådant autentiskt läge. Där hon fullständigt exploderar av passion och kunderna dras till hennes brinnande intresse för naturlig hudvård.

Vi hittade en groda på gården och då hon bryr sig om både stora som små djur fick grodan vara med i plåtningen såklart. Spontanitet.

Att visa upp produkterna i en web shop på ett proffsigt sätt är viktigt och även här tydligt beskriva vad produkterna innehåller och vad de gör. Håll koll på www.modicumskincare.com under mars. Då lanserar vi en ny hemsida.

Vi väljer att ta bilder som på olika sätt visar den nära kontakten med naturen.

Hur viktigt det är med mental träning för att vi ska må bra.

Som marketing director och fotograf åt detta företag så prioriterar vi alltid engagemang tillsammans med kvalitet på det vi gör och de personer vi väljer att arbeta med. Vi sänder live från plåtningar och filmningar. Nu stundar snart en Europalansering under året och vi kan knappt vänta till att presentera produkterna på den Europeiska marknaden. Detta är produkter som jag tror vi naturälskande svenskar kommer bli helt kära i. Precis som naturälskare i USA och resten av världen blivit.

Hoppas detta var användbara tips för dig! Hör av dig om du behöver hjälp eller om jag kan svara på några frågor :)


Tjingeling!


Ann-Sofie Fryxell


(Nu skriver jag till sökord jag tror att mina kunder söker på för att hitta på mina tips eller en sådan fotograf som mig.)114 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page