top of page

Fotografering i Bolidens Gruva.

Alltså - vet inte ens var jag ska börja någonstans. Fick detta coola uppdrag av reklambyrån Strateg i Örebro och tänkte TJOHOOOO så spännande. Sedan började jag tänka - haha... Efter att ha googlat #fotaigruva (utan att hitta speciellt mycket) och pratat med platschefen i Garpenbergs gruva. "Ljus i gruvan? sa han skrattande. Nej du - det är i stort sett obefintligt förutom maskinernas egna ljus.". Och där började jag bli gaaaanska nervös.


Jag har nu fått en ny lägsta nivå på vad tillgång till ljus är. Det är inte längre kyrkor. Det är utan tvekan gruvor. Idag var vi med om ett äventyr jag och min man. Vi åkte i mer än 20 minuter rakt ner under mark - fotade på cirka 700 meters djup (knappt halvvägs) och ja vad ska man säga - så jäääääää**la coolt! Jag fotade åt SWECONs magasin och det var fokus på Volvo in action. Jag kommer aldrig glömma denna plåtning - lätt topp 3 ever.

Till min hjälp hade jag min kära Nikon D610, ett 50 mm samt ett 24 mm båda 1,4, mitt älskade stativ, en trådlös utlösare och ett par Profoto blixtar. Utan stativ hade det aldrig gått - försökte handhålla men gav upp direkt. Liten bländare och lång slutartid blev det bästa receptet. Sedan har jag lekt i Photoshop och Lightroom för att få fram den där knaprigheten i bilderna :) Är toknöjd med dessa. Känner mig nästan som en riktig #fotograf när jag tittar på dem :P Intressant det där att prestationskraven alltid tittar in och säger hej. Jag är självlärd - en av dem i stort sett helt utan utbildning - är det roligt så lär man sig allt om det. Så jag är ett levande exempel på att det går att uppfylla sin dröm och leva i den.

Stort tack till Boliden, Långdals Åkeri och Strateg för ett gott samarbete. Håller tummar och tår för fler roliga jobb framöver.


Tjingeling!

94 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page